0

Hvad taler du om?

By 15/06/2015 september 14th, 2015 Tanker

Godmorgen.

Min datter er lige kommet løbende med et armbånd til mig. Jeg kiggede lidt på det, og overvejede så om ikke jeg egentligt gerne ville tage det på igen. Det er nemlig et ret besværligt armbånd!! Hvorfor? Jo, nu skal i høre;

For et stykke tid siden (okay, det var i November 14) , gik jeg i gang med en 21 dages udfordring. Ikke en af dem med ”gå x antal skridt” eller ”løb x antal km”, men 21 dage uden brok, klager eller sladder. Jeg fik tilsendt et armbånd (og lokkede et par stykker mere med), og pointen var så at beholde det på samme arm i 21 dage – hver gang man brokkede sig, klagede eller sladrede, skiftede man arm.

Nu anser jeg mig selv for at være et ret positivt menneske, og jeg opfatter på ingen måde de mennesker jeg omgås som negative, så jeg tænkte…21 dage…3 uger…det må kunne lade sig gøre….

Jeg tror der gik 3 dage før jeg brokkede mig over ungerne….over på den anden arm!

Så gik der 2 dage før jeg klagede over at være træt….tilbage på den første arm!

Så tog vi på ferie, og jeg klarede en HEL UGE…så kom vi hjem…aaargh, over på den anden arm igen.

Jeg skal ikke kede jer med detaljerne, blot afsløre at jeg efter at have flyttet arm med 3-4 dages mellemrum (nogen gange med ½ dags mellemrum *ahem*) i et par mdr, besluttede jeg at holde en pause fra den udfordring.

Men undervejs havde jeg opdaget noget ret interessant.

Tænker i nogensinde over hvor mange af de samtaler vi fører på en dag, der handler om noget negativt?

Noget der ikke virker…nogen der er dumme…nogen der er irriterende…noget der burde være anderledes…noget der har været hårdt…noget der måske bliver hårdt…nogen der sikkert er dumme…noget der sikkert ikke virker…noget der aldrig virker….nogen som altid gør det forkerte…osv osv…

Det var faktisk ofte rigtigt svært at føre ”helt almindelige samtaler” med mennesker jeg mødte – fordi jeg hverken måtte brokke mig, beklage mig eller sladre – og det var en af de genrer rigtigt mange samtaler befandt sig i!! Ikke fordi jeg kender – eller møder – specielt negative mennesker, men fordi det fylder en ret stor del af den måde vi taler med hinanden på.

Prøv at lægge mærke til det i dag, hvad fokus er i de ting folk taler med jer om…

Hvorfor er det sådan?

Leave a Reply