0

Vinder du heller aldrig noget?

By 09/07/2015september 14th, 2015Tanker

Godmorgen

Jeg deltog i en konkurrence forleden, en af dem hvor man skriver en kommentar under et billede. En af dem som havde kommenteret, skrev ”ej det ville være dejligt at vinde, men det er jo umuligt”. En anden havde svaret ”du har da lige så stor chance som alle andre”, hvortil den første svarede ”så heldig er jeg aldrig”….

Jeg tænkte; “Hvor er det ærgeligt, at deltage i en konkurrence med den indstilling at man bare vil få bekræftet at man ikke oplever noget godt.”

Hvis man lever sit liv i en ”offer mentalitet” hvor ”der sker aldrig noget godt for mig” og ”jeg vinder aldrig” og ”det er altid mig det går ud over”, så KAN man ikke se mulighederne for det modsatte. Sådan er vores hjerne indrettet – medmindre vi gør en bevidst indsats for det modsatte, så vil vores hjerne tolke mening med det vi oplever, ud fra de ting som vi har oplevet tidligere.

Dvs. hvis man har den indstilling at ”der sker aldrig noget godt for mig”, så er det sådan man oplever verden. Selv når der sker noget godt, tror man ikke på det, men betragter som en afvigelse fra normalen, noget som ”sikkert ikke sker igen”, eller man leder (oftest ubevidst) efter det potentielt negative i sin oplevelse og stoler ikke på det positive.

Det er ikke fordi man gerne vil have det dårligt, slet ikke. Man følger bare gamle tankemønstre, selvom de ikke bringer en i den retning man egentligt gerne vil. Automatpiloten slår til, og man tænker det man er vant til at tænke.

Den gode nyhed er, at du kan ændre vanetænkningen. (Det kan jeg hjælpe dig med 😉 ) Den “dårlige” nyhed er, at det kræver du er villig til at give slip på at have en del af  din identitet i at være et offer for noget eller nogen. At du slipper tanken om at andre er ansvarlige for hvordan du har det. At du lærer at rumme den tanke at dit liv er dit ansvar. 100%.

Det kan godt føles uden for rækkevidde, det ved jeg godt. Men jeg ved du kan træffe det valg. Jeg VED du kan!!

Ved du det?

Leave a Reply